September 2020 update!

Weer eens een update van onze kant! Waar zijn we dit jaar tot op heden allemaal mee bezig geweest? Begin dit jaar hebben we enkele klussen gedaan in de waterbouw en machinebouw. O.a. het aflassen van buispalen in de haven van Dordrecht in het Mag proces, en bij een collega het in elkaar zetten en aflassen van machineonderdelen en frames in rvs en aluminium. Alles in het Tig en Mig proces.
In maart zijn wij begonnen met het aflassen van hoofdconstructies van behuizingen van geluidsarme omkastingen tbv offshore equipment. Dit hebben wij gedaan voor onze opdrachtgever www.demko.nl die hierin gespecialiseerd is. Deze constructies moeten voldoen aan strenge eisen en deze opdracht hebben we (wederom) succesvol afgerond. Tijdens mijn tijd bij Demko is ook Mathijs ten Hagen op bezoek geweest om samen wat te oefenen.

Zoals jullie wellicht weten kennen we Mathijs sinds mei 2018. Via het youtubekanaal van Harrytheferryman zagen we hem in een filmpje. Hij wilde graag lassen, en hij kon het op 9 jarige leeftijd ook al vrij goed! We zijn toen in contact gekomen met Mathijs en hebben hem toen begeleid op weg naar zijn eerste lascertificaat. Dit heeft hij eind 2018, net voor hij 10 werd gehaald.

Dit alles heeft de aandacht getrokken van veel bedrijven die hier enthousiast van werden, en Mathijs heeft dan ook veel spullen en materiaal gesponsord gekregen. Dank daarvoor! Van de Groot LPMW lasinstituut heeft Mathijs een cursus Mag niveau 1 aangeboden gekregen! Helemaal gratis! Prachtig gebaar van mijn gewaardeerde collega’s Marchel Kaspers en iedereen die hier betrokken bij is geweest. Het resultaat mocht er zijn, want Mathijs is met prachtige cijfers geslaagd voor zijn praktijk examen. Helaas moest vanwege Covid19 zijn theorie examen uitgesteld worden. Blijkbaar heeft hij extra de tijd genomen om te leren, want hij is wederom met glans geslaagd voor het theorie examen! Een 8 maar liefst!

Helemaal trots!

Mathijs met Astrid Dirkzwager en Marchel Kaspers van de Groot LPMW lasinstituut.

Het halen van dit lasdiploma heeft nogal wat media aandacht getrokken.

Het begon met Omroep Gelderland die bij hem thuis opnames gemaakt hebben en uitgezonden hebben:

Mathijs heeft al een lasdiploma en Youtubekanaal

Daarna is hij te zien/horen geweest bij:

Goedemorgen Nederland.

De 5 uur show.

Live in de uitzending bij radio 538

En bij de Npo op radio1

Brabants Dagblad.

Mathijs zijn YouTube kanaal vind je hier.

Inmiddels heeft het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek, die tevens lasdiploma’s uitgeven) aangeboden om niveau 2 Mag te sponsoren. Zelf hebben wij aangeboden om hem hierbij te willen begeleiden.

Omdat wij het belangrijk vinden dat er voldoende jeugd doorstroomt naar de techniek ( liefst het lasvak natuurlijk ;)) helpen wij hier graag bij.
Dat begeleiden doen wij inmiddels ook op het Willem van Oranje college te Wijk en Aalburg, bij het profielvak PIE.

Artikel hierover is hier te vinden: De hybride docent, een combinatie van 2 krachtbronnen.

Al met al erg leuk om te ervaren en progressie te zien bij de leerlingen! Ik doe dit (vrijwilligers) werk op de donderdag morgens. Mocht je dit toevallig lezen en denken, goh, dat lijkt me ook wel wat voor onze school/leerlingen, dan mag je altijd contact met me opnemen. In de morgen doe ik dit op het Willem van Oranje, dus in de middag zou ik tijd vrij kunnen maken voor een zelfde soort werk. Wat is er mooier om je eigen ervaring over te kunnen dragen op anderen? Vooral als je ziet dat er echt wat mee gedaan wordt.

Eind september moet ik weer op herhalingscursus voor de Vt-w2, visuele lasinspectie. Dit certificaat dient geldig gehouden te worden en hiervoor is er een jaarlijkse terugkomdag nodig. Dit doen we bij De GrootLMPW lasinstituut.
Daarna gaan we nog aan de slag voor onze gewaardeerde collega Johan Boers van www.laswerken.nl.

Intussen staan we open voor nieuwe uitdagingen.

Heb jij een leuke uitdaging dan mag je altijd contact opnemen. Voor lassen, begeleiding van lassers, uitbesteden van seriematig laswerk, visuele lasinspectie etc, mag je me altijd mailen of bellen, whatsappen of benaderen via LinkedIn

Tot een volgende update!

Mark de Weert

Spread the word. Share this post!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.