Update januari 2019, jongste lasser van Nederland en meer…

Jongste gecertificeerde lasser van Nederland en meer!

Beste lezer,

Afgelopen periode zijn we nogal druk geweest. O.a. met het volgen van de opleiding visuele lasinspectie VT-w2 en tussendoor nog een workshop afnemen van LK’s en LMK’s volgens de ISO norm. Beide hebben we succesvol afgerond. Daarnaast zijn we bezig geweest met het begeleiden van Mathijs ten Hagen.

Demko Tol, van D.T. weld consultancy heeft aangeboden om te proberen om Mathijs een lascertificaat te laten halen volgens de ISO norm. Hiermee zou Mathijs de jongste gecertificeerde lasser van Nederland kunnen worden! Mathijs was hier wel voor te porren en wij hebben onszelf beschikbaar gesteld om hem te begeleiden. Met positief resultaat, want op 8 december 2018 heeft Mathijs op 9 jarige leeftijd een lascertificaat gehaald in lasproces 138/metaalpoedergevulde lasdraad. Een hoeklas in de positie PB. Een hele knappe prestatie dus!

Naar aanleiding hiervan heeft er een artikel in een regionale krant gestaan (KLIK) en heeft het jeugdjournaal op 9 januari 2019 zelfs een item eraan gewijd!

De uitzending is hier (KLIK) terug te kijken.

Mathijs heeft ook een eigen youtubekanaal.

Heb jij ook interesse in de lastechniek, en wil je hier graag meer van weten? Dan kun je online veel informatie vinden op het kanaal van Harrytheferryman.

Je mag ook altijd vrijblijvend contact opnemen met ons. Dat kan via info@weldteq.com

Misschien tot ziens!

Mark

Jeugdjournaal

Jeugjournaal

Spread the word. Share this post!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.